Європарламент ухвалив нові візові правила для Шенгенської зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент ухвалив нові візові правила для Шенгенської зони

Світ
5932
Європарламент підтримав пропозиції Єврокомісії щодо запровадження нових правил видачі віз для короткотермінового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні.
Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.
“Нові правила полегшать туризм, торгівлю і бізнес, а також поліпшать наші стандарти безпеки, щоб виявляти тих, хто становить загрозу або не має права на в’їзд до ЄС. Вони також допоможуть поліпшити співпрацю з країнами, що не входять в ЄС, після повернення і реадмісію нелегальних мігрантів”, – повідомив комісар з питань внутрішніх справ, міграції та громадянства Дімітріс Аврамопулос.
Нові правила включають:
  • Мандрівники зможуть подавати свої заявки за 6 місяців до планованої поїздки (9 місяців для моряків) замість поточних 3 місяців. Там, де це можливо, вони також можуть заповнювати і підписувати свої заявки в електронному вигляді. Неповнолітні у віці від 6 до 18 років можуть бути звільнені від плати за візу.
  • Мандрівники з позитивною історією віз можуть отримувати багаторазові візи і поступово збільшувати термін дії від 1 року до максимум 5 років.
  • Плату за візу збільшено з 60 до 80 євро.
За статистикою Єврокомісії, протягом 2017 року було видано більше 14 мільйонів шенгенських віз.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас