Deutsche Bank загрожують штрафи за відмивання російських грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank загрожують штрафи за відмивання російських грошей

Фондовий ринок
309
Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank AG очікує штрафів, судових позовів і можливого переслідування вищого керівництва за його роль у схемі відмивання коштів російських клієнтів на суму до $20 млрд.
Про це пише газета The Guardian з посиланням на внутрішній звіт банку.
Банк визнає високий ризик того, що регулятори в США і Великобританії застосують “значні дисциплінарні заходи” проти нього. Deutsche Bank визнає також, що скандал завдав шкоди його “глобальному бренду” і, ймовірно, спричинить відтік клієнтів, втрату довіри інвесторів і зниження його ринкової вартості.
Deutsche Bank був залучений у величезну схему з відмивання грошей, що отримала назву “Глобальна пральня”. Російський криміналітет зі зв’язками з Кремлем і ФСБ використовував схему між 2010 і 2014 роками для переміщення грошей у західну фінансову систему. Обіг коштів за цією схемою міг скласти $80 млрд, вважають слідчі.
У січні 2017 року банк оштрафували в США на $425 млн за схему “дзеркальних угод” з російськими акціями. В результаті цих операцій в 2011-2015 роках з Росії були виведені близько $10 млрд. Британська влада оштрафувала банк у тій же справі на 163 млн фунтів ($213 млн).
Deutsche Bank також може бути причетний до скандалу з участю Danske Bank, який звинувачують в обробці підозрілих транзакцій на мільярди доларів через естонський підрозділ.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас