Аналітики банку Goldman Sachs вважають, що інвесторам не варто розраховувати на великий прибуток в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики банку Goldman Sachs вважають, що інвесторам не варто розраховувати на великий прибуток в 2019 році

Фондовий ринок
260
Інвесторам не варто чекати бурхливого зростання прибутку на всіх основних ринках в 2019 р., вважає Пітер Оппенгеймер з Goldman Sachs.
В інтерв’ю CNBC експерт з глобальних ринків заявив, що стримана політика центральних банків зіграла вирішальну роль у відновленні фондових ринків, і тепер у фокусі виявилася корпоративна звітність.
“Ми вважаємо, що зростання доходів буде досить слабким в цьому році на всіх основних ринках, – сказав Оппенгеймер. – Ми вже спостерігали відскік, і тепер багато чого залежатиме від того, наскільки активно можуть зростати доходи. Однак я вважаю, що зростання буде досить скромним”.
Передбачається, що I квартал в США продемонструє негативну динаміку, однак експерти Goldman Sachs очікують відновлення показників на квартальному рівні у другій половині року як в США, так і в усьому світі.
“Ми дійсно вважаємо, що глобальна активність покращиться в другій половині року, навіть в Європі, яка дійсно відстала. Є низка факторів, що сприяють позитивній динаміці, наприклад, поміркованість у фіскальній політиці, це особливо важливо для Німеччини. Крім того, Європа має отримати вигоду ыз сезонного зростання в Китаї та інших країнах”, – зазначив Оппенгеймер.
Інвестори по всьому світу стурбовані дуже похмурими перспективами глобальної економіки. ЄЦБ і МВФ нещодавно різко знизили свій прогноз економічного зростання для єврозони, оскільки зовнішні ризики, такі як уповільнення німецької економіки, зростаючий обсяг заборгованості Італії і невизначеність навколо виходу Великобританії з Європейського союзу, продовжують чинити серйозний тиск.
Прогнози американського Федрезерву також не обіцяють серйозних потрясінь. Так, президент ФРС Чикаго Чарльз Еванс в ефірі CNBC заявив, що регулятор, швидше за все, залишить процентні ставки в спокої до осені 2020 р. для забезпечення стійкої інфляції в США.
Хоча, за словами Пітера Оппенгеймера, зростання економічної активності підвищить і ймовірність збільшення ставок.
“У нас були прогнози ще більш негативних процентних ставок або більш тривалого періоду негативних процентних ставок в Європі. Але в міру поліпшення економічної активності ми дійсно очікуємо, що процентні ставки можуть в перспективі зростати. І це був би сприятливий фактор”, – вважає експерт.
Тим часом в Європі вже почався сезон корпоративної звітності. Багато великих корпорацій, як очікується, відзвітують в найближчі кілька тижнів. Що стосується США, то відзвітували чотири з шести найбільших банків країни. Їх фінансові результати за I квартал виявилися змішаними. Цього тижня експерти та інвестори очікують звіту двох фінансових гігантів: Morgan Stanley і Bank of America.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас