Труханів острів пропонують оголосити ландшафтним заказником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Труханів острів пропонують оголосити ландшафтним заказником

Казна та Політика
254
Постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала проект рішення про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення Труханова острова, повідомила прес-служба КМДА.
Запропонований проект рішення передбачає оголошення території острова Труханів і острова Міжмосний орієнтовною площею 27,44 га ландшафтним заказником місцевого значення. Землекористувачами цієї території є КП Дарницьке лісопаркове господарство та КП Плесо.
“Територія майбутнього ландшафтного заказника – 14 озер, листяний ліс, рідкісні види рослин і тварин. Дуже важливо вберегти цю територію від недобросовісних забудовників. А надання статусу природно-заповідного фонду Трухановому острову як раз зробить неможливим використання цих земель для забудови та меліорації”, – зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.
Необхідність створення ландшафтного заказника депутати міськради також аргументують тим, що на цій території знаходяться види рослин і тварин, внесених до Конвенції про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ в Європі та Червоної книги України.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас