У Нафтогазі побоюються падіння видобутку газу через відсутність фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі побоюються падіння видобутку газу через відсутність фінансування

Енергетика
331
У 2019 році АТ “Укргазвидобування” може скоротити видобуток газу на 1,2 млрд кубометрів порівняно з плановими показниками через відсутність належного фінансування.
Про це сказав директор дивізіону “Газ” НАК “Нафтогаз України” Андрій Фаворов.
“У проекті нашого фінансового плану на цей рік відображена гнітюча картина і негативні наслідки для нашого акціонера. Для мене очевидно, що в результаті максимально постраждає держкомпанія “Укргазвидобування” і наші плани з нарощування внутрішнього видобутку. Тому що за відсутності коштів ми просто не зможемо пробурити нові свердловини, побудувати нові газопроводи для них, інтенсифікувати видобуток на старих свердловинах. Якщо ми цього року плануємо видобуток на рівні 15,7 мільярда кубометрів, то через відсутність фінансування цей показник дуже швидко впаде до 14,5 мільярда кубометрів. Тобто, у нас буде падіння видобутку більше мільярда кубометрів на рік на наявних родовищах”, – сказав Фаворов.
Він підкреслив, що у країни виникає додатковий мільярд кубометрів, який доведеться імпортувати.
“І у нас замість інвестицій, а це – податки, робочі місця, будуть витрати. І замість того, щоб робити відрахування до Пенсійного фонду українського бюджету, ми будемо підтримувати Пенсійний фонд норвезького бюджету”, – додав Фаворов.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас