ВР може розглянути законопроект про збільшення максимального доходу для "єдинників"- Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР може розглянути законопроект про збільшення максимального доходу для "єдинників"- Южаніна

Казна та Політика
11183
Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики на найближчому засіданні може розглянути законопроект №9533 про індексацію граничного обсягу доходу, передбаченого для платників єдиного податку.
“…Вчора у мене була зустріч з підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування… В результаті погодилися, що для другої групи платників єдиного податку можна внести зміни в частині збільшення граничного обсягу реалізованих товарів, послуг до 3 млн грн, або навіть до 4 млн грн”, – написала голова комітету Ніна Южаніна в Facebook.
Всі інші умови зараз слід залишити без змін, додала Н. Южаніна.
Водночас зареєстрований у ВР 4 лютого 2019 року законопроект №9533, передбачає збільшення граничного обсягу доходів для фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку першої групи з 300 тис. грн до 1,5 млн грн, другої – з 1,5 млн до 10 млн грн, для третьої групи – з 5 млн грн до 40 млн грн, наголошується в пояснювальній записці до проекту закону.
Як уточнила агентству “Інтерфакс-Україна” помічниця Н.Южаніної Ольга Германова, цей законопроект поки що не внесено до порядку денного парламенту.
“Однак він актуальний, тому планується винести його на розгляд на наступному засіданні комітету”, – повідомила О. Германова.
На зустрічі бізнесу з Президентом України Петром Порошенком Н. Южаніна наполягала на необхідності зберегти спрощену систему оподаткування.
“Гарантують збереження спрощеної системи”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас