Французькі мільярдери виділять на відновлення Нотр-Дама 300 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі мільярдери виділять на відновлення Нотр-Дама 300 млн євро

Світ
396
Французькі мільярдери Піно і Арно пообіцяли 300 млн євро ($339 млн) на відновлення собору Нотр-Дам, повідомляє Вloomberg.
До компанії зі збору коштів на відновлення 850-річної готичної пам’ятки, постраждалої від пожежі, закликав президент Емманюель Макрон.
Франсуа-Анрі Піно, голова і головний виконавчий директор Gucci Kering SA, і його батько, Франсуа Піно, пожертвують 100 млн євро від своєї інвестиційної компанії Artemis, повідомила сім’я.
Їхній головний конкурент, сім’я Арно, через кілька хвилин відповіла обіцянкою в 200 млн євро і архітектурними та дизайнерськими ресурсами свого конгломерату LVMH.
За даними індексу мільярдерів Bloomberg, 82-річний Піно — 23-тя людина в світі за розміром статків, які оцінюються в $37,3 млрд. Бернар Арно, основний акціонер LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, посідає третє місце в світі зі статком у $90,4 млрд.
Пожертви Піно і Арно викликали хвилю корпоративних та індивідуальних пожертвувань.
Capgemini SE, консультант з технологій, пообіцяв 1 млн євро. Будівельна компанія Vinci SA, сім’я Дюваль, що володіє забудовником Groupe Duval і банк BNP Paribas SA також заявили, що пожертвують на відновлювальні роботи.
“Vinci запропонувала всім будівельним компаніям у Франції об’єднати зусилля для відновлення Нотр-Дама в рамках загального галузевого спонсорського проекту.
Регіональний уряд Іль-де-Франса виділить 10 млн євро на надзвичайну допомогу архиєпархії для початкових відновлювальних робіт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас