UniCredit виплатить США $1,3 млрд у справі про порушення санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UniCredit виплатить США $1,3 млрд у справі про порушення санкцій

Фондовий ринок
344
UniCredit Group виплатить $1,3 млрд для врегулювання претензій влади США в порушенні безлічі американських санкційних програм.
Про це йдеться в повідомленні Управління з контролю за іноземними активами (OFAC, підрозділ американського Мінфіну, що відповідає за правозастосування в сфері санкцій).
Зокрема, три банки групи – UniCredit Bank AG (Німеччина), UniCredit Bank Austria AG і UniCredit S. P.A. (Італія) – виплатять в цілому $611 млн в рамках трьох окремих угод з OFAC.
У період з січня 2007 року по грудень 2011 року UniCredit обробив близько 2 тис. платежів на суму понад $500 млн через фінансові інститути США в обхід безлічі американських санкційних програм.
У цей період UniCredit вів доларові рахунки від особи іранської державної судноплавної компанії Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) і кількох компаній, які належать IRISL або афілійованих з нею, керуючи цими рахунками таким чином, щоб приховати участь IRISL в угодах, що здійснюються через американських посередників, йдеться в заяві OFAC.
Протягом декількох років всі три банки проводили платежі, не повідомляючи американські фінкомпанії, що діяли як фінансові посередники, про те, що ставлення до них мають особи або країни, що перебувають під санкціями, наголошують у OFAC.
Такі транзакції “є безперечним порушенням” санкційних програм, що діяли у певний час, пов’язаних із звинуваченнями в поширенні зброї масового ураження і тероризмі щодо таких країн, як М’янма, Куба, Іран, Лівія, Судан і Сирія, йдеться в заяві регулятора.
За умовами угоди, кожен з банків групи повинен вжити заходів для мінімізації ризику повторення порушень.
Серед інших учасників угоди, що вимагає від UniCredit виплат у розмірі $1,3 млрд, – Мін’юст США, Федеральна резервна система, Департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк, а також офіс окружного прокурора Нью-Йорка.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас