Омелян розповів, як вантажоперевізники оплатять нові зважувальні комплекси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів, як вантажоперевізники оплатять нові зважувальні комплекси

Казна та Політика
1242
В Україні потрібно встановити мінімум сотню зважувальних комплексів для вантажівок. Тим не менш, оптимальна кількість, яка “перекриє” основні траси – це понад 300 одиниць.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами, уже цього року лише навколо Києва буде змонтовано десять таких зважувачів. При цьому наразі на їх покупку ще шукають кредити.
“Ми зараз робимо кредитні лінії, міжнародні закупівлі, бо один такий комплекс коштує близько одного мільйона доларів, це вартісна річ, це дорога річ”, – зазначив Омелян.
Він підкреслив, що до перекриття навіть найважливіших трас ще дуже далеко.
“Для України нам потрібно мінімум 100, а найкраще – десь 300-500 комплексів по всій державі, щоби перекрити основні напрямки”, – зазначив чиновник.
При цьому він додав, що окупляться зважувальні комплекси всього за кілька років за рахунок стягнень із порушників. Процес окупності приладів зросте в рази, якщо у Парламенті “вдасться проштовхнути” комплексний закон стосовно вагового контролю. За ним передбачена відповідальність не тільки перевізника, але і відправника, отримувача і власника вантажу.
Так, якщо такий законопроект ухвалять, то усі чотири сторони будуть платити величезні штрафи, що дозволить і бюджет поповняти, і дороги зберігати від руйнування фурами.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас