Безкоштовно, але з незручностями: як потрапити до лікаря без декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовно, але з незручностями: як потрапити до лікаря без декларації

Казна та Політика
2767
Українським пацієнтам, які не підписали декларацію із сімейними лікарями, за візит у поліклініку нічого не доведеться платити, але таких громадян чекає багато незручностей.
Про це заявив експерт групи “Реформа системи охорони здоров`я” Реанімаційного Пакету Реформ Тимофій Бадіков. Він уточнив, що наразі майже 16 млн українців ще не підписали договори з сімейними лікарями чи педіатрами.
“Коли у пацієнтів буде необхідність отримати рецепт на ліки чи направлення на діагностику, то вони повинні будуть підписати декларацію. Але якщо у людини невідкладний стан, то будь-який лікар зобов`язаний прийняти його і надати необхідну допомогу. У відповідному законопроекті, який, на жаль, не було прийнято у тому вигляді, в якому він подавався, говорилось про співоплату звичайних візитів до лікаря. Зараз такого нема. Якби була співоплата, то це питання вирішувалось би просто. Зараз пацієнтам це буде безкоштовно, але з усіма незручностями, які це може супроводжувати, враховуючи і величезні черги”, – сказав він.
За словами Бадікова, майже 16 млн українців ще не підписали декларації зі своїми лікарями.
“За статистикою Національної служби здоров`я, на сьогоднішній день 27 млн людей мають декларації. Найбільше серед них громадян віком від 40 до 64 років. Найменше – це люди, старші 65 років. Трохи більше – молоді до 39 років”, – додав він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас