Нацкомісія з тарифів оштрафувала «Нафтогаз» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія з тарифів оштрафувала «Нафтогаз»

Фондовий ринок
6473
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКП), наклала штраф у розмірі 850 тис. грн на Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» за недопуск регулятора до планової перевірки діяльності компанії за 2017-2018 роки.
Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні.
Актом проведення заходів контролю було зафіксовано відмову компанії від проведення планової перевірки, що, на думку регулятора, означає порушення ліцензійних умов в частині обов’язку ліцензіата допускати посадових осіб органів держконтролю до перевірки.
Присутній на засіданні керівник юридичного департаменту НАК «Нафтогаз України» пояснив відмову в допуску до перевірки тим, що регулятор порушив періодичність перевірки компанії – один раз на два роки.
НКРЕКП вже проводив перевірку в травні 2017 року, і з урахуванням цього наступна планова перевірка повинна була проводитися з січня 2020 року.
“Оскільки Нацкомісія проводила перевірку до закінчення цього терміну, керівництвом було вирішено, що захід контролю проводиться з порушенням встановлених законом гарантій, тому перевіряючі не були допущені», – пояснив представник «Нафтогазу».
При цьому голова регулятора Оксана Кривенко зазначила, що остання перевірка здійснювалася за період роботи до 2016 року, а 2017 і 2018 роки ще не перевірялись, тому Нацкомісія мала на це право, з огляду на те, що графік планової перевірки був затверджений Регуляторною службою заздалегідь. В ході оголошення рішення член НКРЕКП зазначив, що в січні цього року компанія групи «Нафтогаз» – «Укртрансгаз» також не допустила Нацкомісію для планової перевірки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас