Комп'ютер зробив перший крок для створення синтетичної форми життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комп'ютер зробив перший крок для створення синтетичної форми життя

Технології&Авто
909
Група вчених з Швейцарського федерального технологічного інституту в Цюріху (Swiss Federal Institute of Technology, ETH Zurich) створила перший в своєму роді генетичний код живого організму, повністю згенерований за допомогою комп’ютера і спеціальної програми.
Цей абсолютно новий геном, який отримав назву Caulobacter ethensis-2.0, був побудований шляхом очищення, спрощення та переробки природного генетичного коду бактерій виду Caulobacter crescentus.
Поки цей геном існує лише у вигляді довгого ланцюжка синтетичної ДНК, не впровадженої усередину живого організму, він, по суті, є лише першим кроком на шляху до створення повністю синтетичних форм життя.
Понад десятиліття тому група вчених-генетиків, очолювана Крейгом Вентером (Craig Venter), створила першу “синтетичну бактерію”, яка мала цифрову копію геному бактерій Mycoplasma mycoides.
Цей штучний геном був впроваджений в живі клітини бактерій, які виявилися не тільки життєздатними, але навіть зберегли функцію ділення і розмноження. Нові дослідження базувалися на дослідженнях десятирічної давності, але якщо більш ранні дослідження можна назвати використанням “римейку” оригінальної ДНК, то в нових дослідженнях використовується “ремікс” ДНК, який повинен працювати більш ефективно, ніж оригінальний генетичний код.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас