АМКУ открыл дела против 20 облгазов за доначисления в платежках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ открыл дела против 20 облгазов за доначисления в платежках

Фондовий ринок
388
Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками скоєння 20 операторами газорозподільних систем, контрольованих Дмитром Фірташем, порушень законодавства про захист економічної конкуренції.
Про це повідомляє голова АМКУ Юрій Терентьєв.
За словами Терентьєва, ведеться розслідування проти ПАТ “Вінницягаз”, ПАТ “Волиньгаз”, ПАТ “Дніпрогаз”, ПАТ “Дніпропетровськгаз”, ПАТ “Житомиргаз”, ПАТ “Закарпатгаз”, ПАТ “Запоріжгаз”, ПАТ “Івано-Франківськгаз”, ПАТ “Київоблгаз”, ПАТ “Криворіжгаз”, ПАТ “Львівгаз”, ПАТ “Миколаївгаз”, ПАТ “Рівнегаз”, ПАТ “Сумигаз”, ПАТ “Тисменицягаз”, ПАТ “Харківгаз”, ПАТ “Харківміськгаз”, ПАТ “Хмельницькгаз”, ВАТ “Чернівцігаз”, ПАТ “Чернігівгаз”.
“Справи розпочаті за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках розподілу природного газу в межах територій ліцензійної діяльності, закріплених за відповідними облгазами”, – розповів глава АМКУ.
Він уточнив, що підставою для відкриття справ стало донарахування облгазами всупереч Кодексу газорозподільних систем побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників.
“Такі дії облгазів призводять до додаткових, необґрунтованих витрат для споживачів”, – вважає Терентьєв.
Він повідомив, що зараз АМКУ проводить збір доказів у справах, з 18 березня тривають позапланові виїзні перевірки зазначених облгазів.
Також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас