Google заявила, що новий кабель компанії буде найшвидшим у своєму роді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google заявила, що новий кабель компанії буде найшвидшим у своєму роді

Технології&Авто
1352
Корпорація Google заявила, що волоконно-оптичний кабель, який компанія прокладає через Атлантичний океан, буде найшвидшим у своєму роді.
Про це пише WIRED.
Очікується, що кабель буде запущений в наступному році.
За оцінками компанії, він буде передавати близько 250 терабіт на секунду. Це приблизно на 56% швидше, ніж кабель Microsoft Marea, який може передавати близько 160 терабіт на секунду між Вірджинією та Іспанією.
Оптоволоконні мережі працюють, посилаючи світло через тонкі нитки скла. Волоконно-оптичні кабелі, які мають діаметр, рівний садовому шлангу, містять в собі кілька пар цих волокон.
Відзначається, що новий кабель від Google дуже швидкий, тому що в ньому більше волоконно-оптичних пар. На сьогоднішній день більшість міжміських підводних кабелів містять шість або вісім волоконно-оптичних пар.
Однак Google заявив, що його новий кабель, який отримав назву Dunant, як очікується, стане першим, який буде складатися з 12 пар завдяки новій технології, розробленій Google і SubCom.
У виданні додали, що Dunant, можливо, не буде найшвидшим протягом тривалого часу, бо японський технологічний гігант NEC заявляє, що у нього є технологія, яка дозволить використовувати дальні підводні кабелі з 16 оптоволоконними парами.
А голова мережевої архітектури та оптичної інженерії в Google говорить, що компанія вже розглядає 24-парні кабелі.
Зростання міжконтинентальних кабелів і їх зростаюча пропускна здатність відображають постійне зростання Інтернет-трафіку. Вони дозволяють активістам транслювати протести у віддалені країни, допомагають компаніям купувати і продавати товари по всьому світу тощо.
“Багато людей все ще вірять, що міжнародні телекомунікації здійснюються через супутник. Це було правильно в 1980 році, але зараз 99 відсотків міжнародних телекомунікацій – це підводні кабелі”, – підкреслив виконавчий директор NEC Ацуши Кувахара.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас