Завод Коломойського-Пінчука виграв спір у ДФС щодо 305 млн грн податкового кредиту з ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод Коломойського-Пінчука виграв спір у ДФС щодо 305 млн грн податкового кредиту з ПДВ

Фондовий ринок
450
Дніпропетровський окружний адмінсуд своїм рішенням від 15.01.2019 задовольнив позов АТ “Нікопольський завод феросплавів”, визнав протиправним та скасував повідомлення-рішення Офісу великих платників податків ДФС від 17.08.2017, яким підприємству було зменшено суму податкового зобов`язання з ПДВ за серпень, вересень, грудень 2013 року, січень, лютий березень 2014 року на 354,4 млн грн та зменшено суму податкового кредиту з ПДВ за вказані періоди на 305,6 млн грн.
Згідно з судовими матеріалами, ТОВ “Уністрой” поставило на адресу позивача товари (паливно-мастильні матеріали) на загальну суму 1,53 млрд грн та виписало відповідні податкові накладні за фактом постачання товару на аналогічну суму, в т.ч. ПДВ – 305,6 млн грн. Як зазначається, оплата придбаного товару у вказаних господарських операціях відбулася у безготівковій формі, що “підтверджується наданими платіжними дорученнями та банківськими виписками”.
Як констатується, у подальшому придбані у “ТОВ Уністрой” нафтопродукти були реалізовані позивачем на адресу низки підприємств-покупців, у т.ч. ПАТ “Укрнафта”, ПАТ “Нафтохімік Прикарпаття”, ВАТ “Нафтопереробний комплекс – Галичина”, ТОВ “Кременчукнафтопродуктгруп” тощо.
“Враховуючи умови укладених договорів та специфіку придбаної позивачем продукції у ТОВ “Уністрой”, суд вказує, що позивач має та надав відповідні належно оформлені первинні документи, які в сукупності свідчать про факт вчинення господарських операцій із зазначеним контрагентом, натомість доводи контролюючого органу щодо нереальності господарських операцій не знайшли свого підтвердження під час розгляду справи”, – констатував Дніпропетровський окружний адмінсуд.
Офіс великих платників податків ДФС подає апеляційну скаргу на судове рішення від 15.01.2019.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас