В "Укрзалізниці" пояснили, від чого залежить вартість квитків на поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" пояснили, від чого залежить вартість квитків на поїзди

Особисті фінанси
1136
Вартість проїзду в залізничному транспорті “Укрзалізниці” залежить від відстані, пори року, дня тижня, категорії поїзда, типу вагона і рівня якості послуг.
Про це повідомила прес-служба АТ “Укрзалізниця” у відповіді на запит кореспондента УНН.
“Вартість проїзду залежить від відстані, пори року, дня тижня, категорії поїзда, типу вагона і рівня якості послуг”, – зазначили в компанії.
Як повідомили в прес-службі, тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні диференційовані в залежності від:
  • типу вагона (загальний, плацкартний, купейний, люкс, 3-й клас, 2-й клас, 1-й клас),
  • категорії поїзда за швидкістю (Інтерсіті +, Інтерсіті, регіональний експрес Регіональний Нічний експрес, Нічний швидкий, Нічний пасажирський),
  • рівня якості послуг (фірмовий і звичайний поїзд).
На думку представників УЗ, чинні тарифи орієнтовані на задоволення вимог пасажирів і дозволяють скористатися залізничним транспортом в найбільш зручний для себе час і вибрати поїздку в залежності від власної фінансової спроможності.
Згідно зі змінами в правилах компанії, затверджених в лютому 2019 року, визначено, що, в залежності від облаштування, терміну експлуатації та конструкції вагони можуть визначатися як вагони підвищеного комфорту, економ-класу або фірмові з рівнем сервісного обслуговування класу “комфорт”, “стандарт” і “економ” і інші. Вартість проїзду в зазначених категоріях вагонів буде визначатися згідно з чинними тарифами.
Також тарифи передбачають коефіцієнти гнучкого тарифного регулювання за тринадцятьма календарними періодами року з коефіцієнтами зниження 0,8-0,97 і підвищення 1,01-1,10. Одночасно ціни регулюються за днями тижня: зниження у вівторок і середу на 10%, підвищення в п’ятницю і неділю на 10% і без змін в понеділок, четвер і суботу.
При цьому в компанії додали, що на 02.04.2019 підвищення тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом в 2019 році не планується.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас