Раді рекомендують підвищити штрафи українським автомобілістам у 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді рекомендують підвищити штрафи українським автомобілістам у 10 разів

Казна та Політика
1662
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №10131 про підвищення штрафів у 10 разів українським автомобілістам за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами.
Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.
Так, відповідний проект члени комітету розглянули на засіданні 10 квітня.
Документом, зокрема, передбачається посилити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та шоломами з 51 гривні до 510 гривень. Таке збільшення пов’язане зі значною громадською небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки і мотошоломів водіями і пасажирами.
Під час засідання нардепи наголосили, що використання ременів безпеки є найдієвішим засобом захисту водіїв і пасажирів при ДТП. Застебнуті ремені зменшують ризик контакту тіла з деталями автомобіля при зіткненні, утримують людини від викидання з автомобіля і небезпечних переміщень усередині автомобіля (наприклад, в разі перекидання), зменшують ймовірність нанесенні травм іншим пасажирам (наприклад, непристебнутий пасажир на задньому сидінні в разі лобового зіткнення летить вперед і завдає тяжких травм тим, хто сидить попереду, навіть якщо вони пристебнуті) і гарантують оптимальне спрацьовування подушок безпеки.
“За даними ВООЗ, ефективність ременів безпеки для порятунку життів становить близько 50% ДТП, результатом яких в разі невикористання ременів стала б смерть водія і пасажирів. Рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед всіх країн Європи. Лише 23% водіїв користуються ременями безпеки, згідно з даними дослідження кампанії “За безпечні дороги”, проведеного в 2018 році”, – зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас