Ощадбанк відстояв свої вимоги на 700 мільйонів до компанії «ТММ Енергобуд» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк відстояв свої вимоги на 700 мільйонів до компанії «ТММ Енергобуд»

Фондовий ринок
355
Ощадбанк отримав перемогу у справі на 700 мільйонів з компанією «ТММ Енергобуд».
По це йдеться в повідомленні банку.
“Верховний Суд України відмовив ПрАТ «ТММ Енергобуд» у задоволенні касаційної скарги на попередні рішення судів (Південно-західного апеляційного господарського суду від 29 листопада 2018 та господарського суду Херсонської області від 24 квітня 2018), якими було визнано вимоги Ощадбанку до ПрАТ «ТММ Енергобуд» на суму майже 700 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
У банку зазначають, що боржник – компанія «ТММ Енергобуд» – у касаційній інстанції посилався на те, що його зобов’язання перед Ощадбанком нібито є припиненими. Як підставу припинення кредиторських вимог позичальник вказував на те, що банком як забезпеченим кредитором було звернуто стягнення на предмет іпотеки у позасудовому порядку шляхом укладення договору купівлі-продажу нерухомого майна від імені банку. Це відповідно до ст. 36 Закону України «Про іпотеку» (в редакції, яка діяла на момент оскарження) мало наслідком недійсність будь-яких вимог щодо виконання основного зобов’язання.
Зважаючи на законну та послідовну правову позицію Ощадбанку, Верховний Суд залишив обґрунтоване рішення на його користь та поставив крапку в цьому спорі. Верховний Суд залишив без змін постанову Південно-західного апеляційного господарського суду від 29 листопада 2018, в якій суд апеляційної інстанції висловив позицію, що банк реалізував право на звернення стягнення на предмет іпотеки саме на підставі рішення суду відповідно до ч. 3 ст. 33 Закону України «Про іпотеку», а тому правові підстави для застосування до спірних правовідносин наслідків, передбачених ч. 4 ст. 36 Закону України «Про іпотеку», відсутні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас