Українці оформили тисячі авто на "єврономерах" за підробленими документами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці оформили тисячі авто на "єврономерах" за підробленими документами

Казна та Політика
3144
Податківці спільно правоохоронцями в Рівненській області розкрили чергову шахрайську схему легалізації авто на “єврономерах”. Її сенс полягає в підробці документів про те, що ті нібито зняті з обліку в Польщі чи Литві – це необхідно зробити, щоб мати можливість зареєструвати авто в Україні.
Перш ніж схема розкрилася, дві посередницькі компанії оформили українцям підроблених паперів на 200 автомобілів, повідомляє прес-служба ДФС. Уточнюючи, що клієнтів на свої послуги зловмисники шукали переважно в профільних групах на Facebook.
За словами юристів, швидше за все це лише один епізод з десятків інших. Адже схема з використанням підроблених документів досить активно використовувалася в процесі пільгового розмитнення євроавтомобілів, оскільки не у всіх випадках у власників була реальна можливість знайти особу, на яку було оформлено таке авто. А попит завжди народжує привабливу пропозицію, від якої неможливо відмовитися – терміни пільгового розмитнення були обмежені.
«Упевнений, що кількість таких автомобілів набагато більше 200, і напевно обчислюється тисячами. У разі виявлення таких авто, МВС скасовують державну реєстрацію та передають усі відповідні документи та за наявності транспортні засоби до відповідного органу досудового розслідування. Якщо виявлено факт підробки митних документів, їх ксерокопії з необхідним поясненням надсилаються до органів доходів і зборів, в зоні діяльності яких проживають особи, на яких зареєстровані відповідні транспортні засоби», – розповів керуючий партнер ЮК «Альянс Правових Сил» Віталій Собкович.
Можуть бути проблеми і у нинішнього власника нелегально розмитненого автомобіля. Все буде залежати від того, чи був він обізнаний про підробку і чи свідомо йшов на підробку, щоб встигнути розмитнити авто в пільговий період, чи ж, навпаки, став жертвою шахраїв. Так чи інакше, автомобіль він може втратити.
«За такими кримінальними провадженнями автомобіль може бути визнаний речовим доказом, і на нього через суд можна накласти арешт в рамках кримінальної справи, а також вилучити його на штрафмайданчик», – резюмував Собкович.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас