Відмивання коштів: ЄЦБ почав розслідування стосовно естонського Swedbank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмивання коштів: ЄЦБ почав розслідування стосовно естонського Swedbank

Світ
185
Європейський центральний банк (ЄЦБ) почав розслідування, щоб встановити, чи виконував естонський підрозділ шведського банку Swedbank вимоги щодо боротьби з відмиванням коштів.
Про це повідомляє портал естонського національного телерадіомовлення ERR з посиланням на шведську газету Dagens Nyheter.
За даними видання, Фінансова інспекція Швеції передала ЄЦБ складений Swedbank звіт, що стосується його естонської дочірньої фірми. Джерело видання повідомило, що ЄЦБ хоче дізнатися, наскільки добре в естонському Swedbank знали, хто саме є їх клієнтами. Цілком імовірно, банку нададуть термін близько двох місяців на усунення недоліків в роботі.
Оскільки Швеція не входить в єврозону, то її банківський сектор напряму не регулюється ЄЦБ. З іншого боку, на естонський підрозділ Swedbank юрисдикція опосередковано поширюється, тим більше що мова йде про системоутворюючий для Естонії банк.
ЄЦБ прямо не займається розслідуваннями випадків відмивання коштів, але може розслідувати виконання банками діючих регулятивних вимог.

Довідка Finance.ua:

  • За даними опублікованого 20 лютого розслідування шведського телеканалу SVT, Swedbank може бути причетний до багатомільярдного відмивання коштів через естонську філію Danske Bank, який, як вважають, став центром відмивання коштів з країн колишнього СРСР, зокрема, Росії та Азербайджану.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас