Idea Bank посів 7 місце серед 20 найнадійніших банків у рейтингу журналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Idea Bank посів 7 місце серед 20 найнадійніших банків у рейтингу журналу

Особисті фінанси
25
Idea Bank, що входить до складу однієї з найбільших у Східній та Центральній Європі фінансових груп Getin Holding SA (Польща), посів 7 місце серед 20 найнадійніших банків за підсумками 2018 року у рейтингу журналу «Новое Время».
Рейтинг складений журналом спільно із інвестиційною компанією Dragon Capital. Дослідники брали до уваги такі показники: достатність капіталу (відображає запас власного капіталу для покриття можливих втрат від діяльності), ліквідність (відображає можливість банку виконувати свої зобов’язання без затримок), довіра вкладників (відображає динаміку депозитів населення і бізнесу в поточному році), підтримка акціонерів (приналежність до надійної бізнес-групи (або держсектору) істотно підвищує шанси додаткового фінансування у разі кризових ситуацій), прибутковість банку (включає рентабельність капіталу, тобто перевищення доходів банку над витратами в розрахунку на вкладений капітал), якість активів (відображає частку проблемних кредитів у загальному портфелі банку), якісні показники (прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту, репутацію).
В цілому до топ-20 увійшли 14 банків з іноземними власниками (по два французьких, польських, нідерландських, по одному американському, австрійському, угорському, німецькому, італійському, російському, грецькому і швейцарському). До рейтингу увійшли також чотири держбанки і два українських комерційних банки.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас