День фінансів, 10 квітня: оновлення головної, пеня за борги з комуналки, прогноз курсу від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 квітня: оновлення головної, пеня за борги з комуналки, прогноз курсу від МВФ

965
10 квітня, середа. Сьогодні читачів Finance.ua зустрічає оновлена і вдосконалена головна сторінка порталу.
Навіщо це потрібно? Лаконічний дизайн, проста навігація, покращений пошук – все це спрямовано на те, щоб відвідувачі із задоволенням заходили на Finance.ua. Детальніше про зміни.
Також сьогодні в інформаційному морі хочемо відзначити:
Прогноз щодо курсу гривні до долара від МВФ. Міжнародний валютний фонд оновив прогноз щодо курсу гривні до долара на період до 2024 року.Згідно з розрахунками МВФ, курс гривні до долара буде поступово знижуватися до 30,0 грн/долар в 2020 році, і 31,9 грн/долар в 2024 році.
ДФС впроваджує 8 нових моделей касових апаратів. 7 з них – моделі українських компаній, а 1 – система «електронного чека» від ДФС. Ця система дозволить продавцям проводити операції з продажу товарів за допомогою спеціальних програм на комп’ютері, планшеті або смартфоні. Експеримент планують проводити до кінця 2019 року, і в підсумку вирішити, впроваджувати ці апарати в обіг чи ні.
Штрафи за борги з комуналки. З 1 травня українцям, які мають заборгованість за комунальні послуги, загрожує штраф. Розмір штрафу становить 0,01% боргу за кожен день прострочення після 20-го числа. За законом, до таких боржників можуть приходити перевіряючі, і якщо їх не впустити, то комунальну послугу відключать.
Субсидії на комуналку по 20 тисяч. Кабмін планує запровадити моніторинг тарифів на теплову енергію, які затверджуються органами місцевого самоврядування. До такого рішення прийшли, оскільки не у всіх випадках затвердження тарифів здійснюється належним чином. Встановлені на місцях тарифи можуть досягати кількох сотень гривень за кв. м, що призводить до виплати субсидій у розмірі понад 20 тис. грн для одного домогосподарства.
Замість радянського ГОСТу – нові стандарти. У МЕРТ повідомляють, що в Україні вже розробили і ухвалили 5105 національних стандартів, 91% гармонізовані зі стандартами ЄС. У 2019 році планується ухвалити ще 3000 стандартів, які повинні замінити застарілі радянські ГОСТи.
Облгази продовжують нараховувати зайві обсяги газу. Облгази проігнорували рішення НКРЕКП і продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. У Нафтогазі кажуть, що споживачам в рахунку за березень не тільки не було зроблено перерахунку з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, але і знову донараховано обсяги за березень. В “Нафтогазі” впевнені, що регулятор зобов’язаний провести чергову перевірку. Однак і Верховна Рада повинна діяти, оскільки у НКРЕКП обмежені повноваження.
Дивіться наше відео на Youtube. Finance.ua розповів десять фактів про monobank.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас