Флоридська комунальна компанія побудує найбільшу сонячну батарею в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Флоридська комунальна компанія побудує найбільшу сонячну батарею в світі

Енергетика
445
Компанія Florida Power & Light взяла участь в перегонах зі створення найбільшої в світі системи зберігання сонячної енергії, оголосивши про плани щодо створення Центру Manatee Energy Storage Center.
Комунальна компанія планує побудувати акумулятор, який буде живитися від наявної сонячної електростанції в окрузі Манаті, штат Флорида. Обслуговування клієнтів почнеться в 2021 році.
За даними FPL, система батарей зможе забезпечити електроенергією 329 тис. будинків. Для порівняння, система еквівалентна 100 млн батарей iPhone або 300 млн батарей типу AA. Система буде використовуватися в періоди підвищеного попиту.
Центр зберігання енергії “Манаті” прискорить виведення з експлуатації двох блоків природного газу на прилеглій електростанції. FPL заявляє, що проект дозволить заощадити клієнтам понад $100 млн при одночасному скороченні викидів вуглецю більш ніж на 1 млн т, хоча кошторис витрат за проектом не розкривався.
FPL вже оголосила про намір встановити 30 млн сонячних батарей до 2030 року, а комунальні підприємства оголосили про плани будівництва чотирьох нових сонячних електростанцій в цьому році.
Президент і генеральний директор Florida Power Light Ерік Сайлагі зазначив, що «це монументальна віха в реалізації всіх переваг сонячної енергії і ще один приклад того, як FPL намагається позиціонувати Флориду як світовий золотий стандарт для чистої енергії».
Прогнозується, що ємність акумуляторної системи центру зберігання енергії “Манаті” в чотири рази перевищить ємність найбільшої в світі на сьогодні діючої системи акумуляторів.
Як повідомляє Bloomberg, в Техасі вже планується побудувати акумуляторну систему потужністю 495 МВт. Ця система буде працювати в парі з еквівалентною сонячною електростанцією потужністю 495 МВт в окрузі Борден, штат Техас. Він також повинен бути запущений в 2021 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас