ДФС розслідує, чи ухилявся "Інтерпайп" Пінчука від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розслідує, чи ухилявся "Інтерпайп" Пінчука від сплати податків

Фондовий ринок
396
Відповідно до ухвали Київського апеляційного суду від 05.02.2019, в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС перебувають матеріали кримінального провадження. Відомості про кримінальне правопорушення були внесені до ЄРДР 26.06.2014 за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод».
Як зазначається, підставою для цього слугував акт документальної позапланової перевірки ПАТ «Інтерпайп НТЗ» з питань дотримання вимог податкового законодавства по взаємовідносинах з ТОВ «Меледа» в період з 01.10.2011 по 31.08.2012 року.
За інформацією ПАТ «Інтерпайп НТЗ», прийняті за наслідками перевірки, проведеної Спеціалізованою державною податковою інспекцією з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську Міжрегіонального головного управління Міндоходів, податкові повідомлення-рішення були оскаржені в судовому порядку і скасовані постановою Дніпропетровського окружного адмінсуду від 04.08.2014 року, яка залишена без змін судами апеляційної та касаційної інстанцій. Однак 22.06.2018 у цьому кримінальному провадженні ПАТ «Інтерпайп НТЗ» отримало вимогу Слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС про надання копій фінансово-господарських документів по взаємовідносинах з ТОВ «Меледа».
Як констатується в судових матеріалах, ПАТ «Інтерпайп НТЗ» вважає, що в рамках кримінального провадження “проводяться незаконні обшуки, прикладом чого є обшук ПАТ «Інтерпайп Дніпропетровський втормет» на п`ятий рік досудового розслідування”, а також мають місце “незаконні слідчі дії щодо інших суб`єктів господарської діяльності, які не пов`язані з відносинами між ПАТ «Інтерпайп НТЗ» і ТОВ «Меледа»”.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас