Міжбанк: з вівторка на валютному ринку настане цікавий період зі змінами курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: з вівторка на валютному ринку настане цікавий період зі змінами курсу

Валюта
19759
З вівторка на валютному ринку настане цікавий період з потенційними істотними змінами курсу. Основна причина – проведення сьогодні аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Чиновники будуть продавати інвесторам облігації, номіновані в гривні, доларі та євро. Враховуючи їх високу прибутковість з точки зору інвестиційної привабливості (особливо за гривневими) як для іноземців, так і для місцевих фінансистів – очікується досить високий рівень попиту на них. Це призведе до дефіциту гривні на ресурсному ринку для їх придбання (як уже сьогодні, так і завтра – в день розрахунку за папери). Нерезиденти продаватимуть валюту для фінансування своїх купівель ОВДП і це дає шанс гривні зміцнитися відносно долара, а Нацбанку – поповнити ЗВР за рахунок скупки надлишку пропозиції цієї валюти на торгах.
Просідання котирувань вже два дні поспіль (минула п’ятниця і вчорашній понеділок) психологічно підштовхне частину потенційних іноземних покупців облігацій почати продавати валюту вже з сьогоднішнього дня – на побоюваннях подальшого падіння курсу. Та й ліквідність в банківській системі хоч і зросла на 1,16 млрд гривень, але все ж залишається низькою (на ранок вівторка 41,99 млрд гривень), що також працює на користь зміцнення нацвалюти.
З іншого боку – проти гривні продовжує грати велика залежність ринку від найбільших клієнтів і їх щоденних курсових завдань і дій на торгах. Частина великих імпортерів може захотіти скористатися зростанням пропозиції валюти через аукціон ОВДП і вони можуть вийти на ринок зі скупкою валюти, яка дешевшає, що підтримає долар на міжбанку.
Який із стимулів для ринку виявиться вагомішим – продаж валюти під аукціон Мінфіну України чи скупка її під потреби великих імпортерів – покаже поведінка курсу в найближчий період.
Ми прогнозуємо на вівторок поступове зростання обсягів операцій в межах до 460 млн доларів при укладенні до 680 угод і активну роботу спекулянтів як в форматі «в дві сторони», так і підлаштовуючись під дії великих гравців – вчинення численних спроб “розігріти” курс.
Коридор по долару на торгах 9 квітня за нашими розрахунками буде перебувати в межах 26,50-26,75 гривень. Як і всі минулі дні – при ситуативному надлишку пропозиції валюти на торги вийде НБУ зі скупкою долара в «анонімному» форматі через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,64 / 26,67
євро – 30,03 / 30,06
російський рубль – 0,4093 / 0,4099
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала такі значення котирувань 1,126,7 / 1,1269
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас