Керівники лікарень, які не адаптуються до медреформи, можуть залишитися без лікарів — МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники лікарень, які не адаптуються до медреформи, можуть залишитися без лікарів — МОЗ

Казна та Політика
384
Завдяки медичній реформі лікарі не прив’язані до одного бюджетного місця, тому ті керівники лікарень, які не адаптуються до нових умов, ризикують залишитися без персоналу.
Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.
На запитання, що буде з тими головними лікарями і керівниками територіальних відділів МОЗ, які кажуть, що в них і до медреформи було все добре, Ковтонюк відповів: «Скоро вони залишаться без лікарів, тому що лікарі в новій системі можуть «голосувати ногами» і вибирати собі краще місце роботи».
Заступник міністра зазначив, що медреформа звільнила лікарів від можливості бути бюджетниками, прив’язаними до якогось бюджетного закладу.
«Зараз медичні заклади є комунальним некомерційними підприємствами, а кожен лікар має із цим закладом трудовий договір. Він може поміняти заклад, якщо забажає, або взагалі відкрити приватну практику», — пояснив Ковтонюк.
Він додав, що в МОЗ вже бачать, що такий процес розпочався.
«Ми бачимо — де є не дуже адаптивний головний лікар, він, наприклад, вирішив: прийшло більше коштів від Національної служби здоров’я, але він вирішив не піднімати лікарям зарплати і залишив їх як були. Він починає втрачати персонал. Треба підлаштовуватися, ця система більш конкурентна, і треба вміти в цій конкуренції вигравати, надаючи кращі послуги пацієнтам і пропонуючи кращі умови лікарям», — підкреслив заступник міністра.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас