Для відмови від імпортного газу потрібно ще 5 років, - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для відмови від імпортного газу потрібно ще 5 років, - Зубко

Енергетика
378
Україна зможе відмовитися від закупівлі імпортного газу через п’ять років завдяки зменшенню його споживання і видобутку власного газу.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
“Ми оцінюємо, що Україна через п’ять років зможе відмовитися від закупівлі імпортного газу за рахунок двох напрямків, а саме зменшення споживання і збільшення видобутку власного газу. Я прихильник того, щоб зменшувати споживання газу, тому що це набагато дешевше, швидше і ефективніше. Це ще й дає можливість скоротити тарифне навантаження на населення, підвищити якість життя і конкурентної продукції, яка повинна мати меншу енергоємність”, – заявив Зубко.
Як додав Зубко, зараз пріоритетним напрямком є ​​зменшення вартості енергоносіїв, за які платять енергетика, бізнес, житлово-комунальна сфера і кожне домогосподарство.
“Ефективніше інвестувати в енергоефективність, ніж у видобуток газу, але цей напрямок теж потрібно розвивати”, – зазначив Зубко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас