День фінансів, 8 квітня: джерело фінансування Hyperloop, 2 млрд замість ПриватБанку, 20 кв. м на громадянина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 квітня: джерело фінансування Hyperloop, 2 млрд замість ПриватБанку, 20 кв. м на громадянина

790
Понеділок, 8 квітня. Поки одні мріють про Hyperloop, інші – тільки про гроші.
2 млрд доларів замість ПриватБанку. Екс-власник “ПриватБанку” Ігор Коломойський в інтерв’ю нашим колегам з ЕП вирішив розповісти, чи потрібно йому повернення ПриватБанку. Виходячи зі слів екс-власника фінустанови, банк йому не надто потрібен. А ось від грошей не відмовиться. «Вони хочуть залишити собі ПриватБанк? Нехай залишають. Мені не потрібен ПриватБанк. Але там лежали 2 мільярди доларів капіталу. Нехай повернуть, і немає питань. Приватні — це тягар для держави. Вона не знає, що з банком робити».
Трохи більше, ніж 20 на громадянина. Саме стільки, за підрахунками президента “Київміськбуду”, припадає на українця при нинішніх темпах будівництва. Ігор Кушнір каже, що темпи будівництва в Україні недостатні. “Скільки б не говорили про те, що Києву рости нема куди, відповім, спираючись на ту ж статистику. Трохи більше, ніж 20 квадратних метрів припадає на одного жителя країни. Для порівняння, в Європі показник стартує від 40 кв. м і вище. Це означає, що існує величезна потреба будівництва нового житла”, – сказав Кушнір.
“Хвилиночку! За чий рахунок цей банкет?» А от міністр інфраструктури Володимир Омелян під час брифінгу в Києві заявив, що знайшов джерела фінансування для роботи Hyperloop в Україні. За рахунок цих коштів планується «частково профінансувати проект». Разом з тим, за словами Омеляна, міністерство продовжує роботу над розробкою проекту Hyperloop, дотримуючись графіків. А Національна академія наук України готує розширений звіт про перспективи і можливості розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні.
Жебракувати і агітувати заборонять. Поки що тільки в метро. Анонсували цікаві зміни в метро Києва. Згідно з новими правилами, столичне метро остаточно відмовиться від жетонів – єдиним способом оплати проїзду в підземці залишиться електронний квиток. У проекті оновлених правил проїзду також розширили перелік заборон. Детальніше тут.
Тримайте долар. Міжнародне рейтингове агентство Fitch дало свій прогноз курсу національної валюти України. Так, гривня в 2019 році має девальвувати до рівня 28,86 гривні за долар. Водночас, за прогнозами аналітиків, у 2020 році долар подорожчає ще більше.
Nissan Leaf, Tesla Model S, BMW i3. Така Трійка найпопулярніших моделей електромобілів серед українців. Як повідомляє Укравтопром, за перший квартал поточного року український парк електромобілів поповнився на 1276 машин. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року попит на електромобілі в Україні зріс на 71%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас