Гройсман: наступні 2 роки - складні з точки зору обслуговування і виплати держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: наступні 2 роки - складні з точки зору обслуговування і виплати держборгу

Казна та Політика
1765
Голова Кабінету Міністрів Володимир Гройсман заявив, що 2019-2021 роки будуть складними для обслуговування і виплати державного боргу.
Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
Під час засідання зазначалося, що з 2016 року обсяг державного боргу стабільно знижується, і сьогодні він досяг “безпечної межі”. Зазначено, що Орієнтир – зниження частки держборгу до 50,5% в 2019 році і до 41,4% в наступні роки, а також максимальне використання “дешевих і довгих” позик.
“Цей рік і наступні два роки – дуже складні з точки зору обслуговування і виплати. Але у нас є професійні підходи до планування, зокрема стратегічного бюджетного планування. Нам потрібно сконцентруватися на тому, щоб частка боргу (щодо ВВП) знижувалася. Це наша стратегічна мета”, – зазначив голова уряду.
Гройсман також нагадав, що цього року третина бюджету буде спрямована ​​на оплату боргів.
“Зрозуміло, що кожен хотів би мати і вищі зарплати, і високі пенсії, і кращу інфраструктуру. Але ми затиснуті боргом. Нам віддавати його. Тому професійне та якісне управління держборгом – це питання стабільності. ВВП повинен зростати, а борг зменшуватися”, – зазначив прем’єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас