UFEB: Україні мають збільшити "курячі" квоти до 150 тисяч тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UFEB: Україні мають збільшити "курячі" квоти до 150 тисяч тонн

Аграрний ринок
696
Українська курятина витримує достойну конкуренцію на ринку Європи, але розвитку експортного потенціалу заважають надто мізерні безмитні квоти.
Про це заявив голова Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал.
“Вартість української курятини на європейському ринку значно менша, але вона не відрізняється по якості, а інколи навіть більш якісна, ніж у тій же Польщі чи в інших країнах. У першу чергу, це пов’язано з тим, що даний напрямок експорту розпочався ще у далеких 2006-2007 роках, коли активно нарощувались обсяги виробництва та відкривались нові ринки”, – пояснив він.
Окрім курятини, Україна постачає до ЄС низку інших агропродуктів, але переважна їх більшість не є товарами із доданою вартістю, каже Шаповал.
“Ми постачаємо багато органічної сировини, ряд зернових, мед. Наприклад, мед потім фасується, але додана вартість на нього створюється у країнах ЄС, а не в Україні. Саме це загрожує тим, що наша країна може стати просто сировинним придатком ЄС”, – зауважив експерт.
Українські птахівники планують й надалі розвивати свій експортний потенціал щодо курятини. Європейська комісія “дала добро” та ініціювала збільшення імпортних квот для українського продукту з 20 тис. тонн до 70 тис. тонн у рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас