Новий арешт скандального екс-голови Nissan визнали законним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий арешт скандального екс-голови Nissan визнали законним

Фондовий ринок
280
Окружний суд Токіо підтвердив правомірність нового арешту колишнього голови автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона. У рішенні суду наголошується, що арешт Гона за підозрою в порушенні закону про ведення корпоративної діяльності триватиме принаймні до 14 квітня.
До цього моменту столична прокуратура повинна буде висунути Гону офіційні звинувачення або оформити запит на продовження арешту без їх пред’явлення.
Захист Гона подасть апеляцію щодо винесеного рішенню. Про це заявив голова групи адвокатів затриманого Дзюн’ітіро Хіронака.
“Рішення про арешт після того, як суд схвалив вихід під заставу і визнав, що жодної загрози того, що докази у справі можуть бути знищені, немає, – абсолютно неприйнятне”, – цитує його агентство Kyodo.
Хіронакі підкреслив, що апеляція на рішення Токійського окружного суду буде подана вже в п’ятницю, 5 квітня.
Нагадаємо, Карлос Гон і один з його найближчих соратників Грег Келлі були поміщені в Токійську в’язницю 19 листопада 2018 року. Їх заарештували за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Мова йшла про те, що Гон міг за сприяння Келлі приховати справжні розміри своєї винагороди як голови ради директорів Nissan в період 2010-2015 рр. За даними слідства, задекларована була тільки половина з виділених йому приблизно 10 млрд єн (майже 89 млн доларів).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас