Нацбанк готує мирову угоду з компанією Фірташа у справі про права на ТРЦ Respublika — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк готує мирову угоду з компанією Фірташа у справі про права на ТРЦ Respublika

Фондовий ринок
581
Національний банк України (НБУ) і підконтрольна Дмитру Фірташу кіпрська компанія Pora Trading Limited мають намір укласти мирову угоду у справі про стягнення корпоративних прав на найбільший торгово-розважальний центр (ТРЦ) Respublika на Кільцевій дорозі 1, 1-а, 1-в Києві.
Згідно з текстом рішення Північного апеляційного господарського суду від 27 березня, НБУ і Pora Trading Limited 22 березня подали спільну заяву про перенесення розгляду справи з метою забезпечення дружнього врегулювання.
“У судовому засіданні 27 березня 2019 року представники сторін просять відкласти розгляд справи не раніше 15 травня 2019 року”, – сказано в ухвалі суду.
Згідно з матеріалами справи, рішенням від 27 грудня 2018 року суд зобов’язав ТОВ “Мегаполісжитлобуд”, яке володіє корпоративними правами на проект ТРЦ Respublika, надати завірену актуальну на даний час копію статуту підприємства разом з оригіналом на огляд, а також надати відомості про повноважних представників компанії “Берлінотто Лімітед” (зараз – Pora Trading Limited, власник “Мегаполісжитлобуд”), які діють від імені компанії на території України.
На засідання 27 березня представники компанії “Мегаполісжитлобуд” не з’явились.
Таким чином, суд оголосив перерву до 22 травня 2019 року.
Північний апеляційний госпсуд відкрив провадження за апеляційною скаргою ТОВ “Мегаполісжитлобуд” 19 листопада 2018 року на рішення Господарського суду Києва від 18 травня 2017 року, в рамках якого було задоволено позов НБУ.
Згідно з останнім, суд дозволив Нацбанку звернути стягнення в рахунок часткового погашення заборгованості банку “Надра” 85,19% статутного капіталу в ТОВ “Мегаполісжитлобуд”, що належать Berlinotto Limited, які були передані в заставу під рефінансування НБУ.
ТОВ “Мегаполісжитлобуд” є інвестором і власником проекту будівництва ТРЦ Respublika загальною площею 298 тис. кв. м (орендна – 135 тис. кв. м), будівництво якого було розпочато в навесні 2012 року на Кільцевій дорозі 1, 1-а, 1-в Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас