Апеляційний суд відмовився підтвердити накладений на Коболєва штраф у 7 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд відмовився підтвердити накладений на Коболєва штраф у 7 млрд гривень

Казна та Політика
2031
Шостий апеляційний суд залишив в силі рішення Подільського районного суду Києва про скасування штрафу, накладеного на голову правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрія Коболєва Енергетичної митниці Державної фіскальної служби (ДФС) у розмірі 7,027 млрд гривень за порушення процедури митного оформлення газу, купленого у компанії “Газпром” (Росія).
Про це йдеться у постанові суду від 20 березня.
Коболєв звернувся до суду з позовом проти Енергетичної митниці ДФС із проханням скасувати постанову, якою на нього було накладено штраф в розмірі 7,027 млрд гривень, і закрити справу про порушення митних правил у зв’язку з відсутністю у діях “Нафтогазу” складу правопорушення.
Згідно з матеріалами справи, у зв’язку з ненаданням “Нафтогазом” додаткової декларації про постачання в жовтні 2015 газу з документами, які б підтверджували відображені в ній кількісні відомості, Енергетична митниця ДФС відкопала справу про порушення митних правил.
При цьому позивач вважає, що протиправність бездіяльності щодо ненадання таких документів відсутня, оскільки їх не було надано через об’єктивні причини (вони не були оформлені і підписані контрагентом “Нафтогазу” компанією “Газпром”, оскільки між ними існує спір щодо обсягу поставленого газу).
Суд встановив, що відсутні протиправні дії “Нафтогазу” / його посадової особи у частині ухилення від сплати митних платежів та несплати митних платежів, скасувавши постанову Енергетичної митниці ДФС про накладення на Коболєва штрафу в розмірі 7,027 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас