Прибуток Газпрому зменшується через глобальне потепління - DW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Газпрому зменшується через глобальне потепління - DW

Фондовий ринок
750
У першому кварталі 2019 року російський газовий монополіст Газпром експортував до ЄС менші обсяги газу. Зокрема, дохід від продажу газу скоротився на 10,2% порівняно з аналогічним періодом 2018 року.
Про це повідомляє DW.
Зазначається, що вартість продажу газу впала на 10,2%, в той час як його фізичні обсяги — на 18%. Головною причиною падіння доходів Газпрому є аномально тепла зима у Європі, через яку європейські газові компанії закуповували у Росії набагато менше газу.
Крім цього, через економічні труднощі, від російського газу частково відмовилися у Туреччині, яка є другим за обсягами покупцем російського блакитного палива (після Німеччини).
Через аномально теплу зиму європейські компанії не лише закуповували менше російського газу, але й менше використовували вже придбаний раніше газ, який зберігається у підземних сховищах. Як наслідок, на кінець березня підземні сховища ЄС заповнені на 40%, що означає, що обсяги купівлі газу у Росії можуть скоротитися і в наступних кварталах.
У DW зазначають, що тепла зимова погода вже перетворюється на норму в країнах ЄС, тому на опалення газу там використовують все менше. Крім цього, суттєво скоротилось використання газу у промисловості.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас