У травні субсидії автоматично перепризначать 3 млн домогосподарств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У травні субсидії автоматично перепризначать 3 млн домогосподарств

Особисті фінанси
1063
Субсидії на новий сезон автоматично перепризначать трьом мільйонам домогосподарств, іншим необхідно буде оновити документи.
Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.
Як повідомили в прес-службі Мінсоцполітики, щорічно в травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Цього року автоматичне перепризначення субсидій буде стосуватися трьох мільйонів домогосподарств. Іншим потрібно буде оновити заяву і декларацію про доходи.
Готівкову субсидію призначать тим сім’ям, в яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери отримуватимуть допомогу готівкою через Пенсійний фонд і Укрпошту, а ті, хто ще не на пенсії – через “Ощадбанк”.
Ті сім’ї, які станом на травень-червень мають борги за комуналку, будуть переведені на безготівкову монетизацію.
Літню субсидію розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року. Допомогу на опалювальний сезон 2019-2020 рр. – на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.
Крім того, повторно з документами – заявою та декларацією про доходи – в травні в управління соціального захисту населення необхідно буде звернутися: орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, тим сім’ям, субсидію яким було призначено не на всіх зареєстрованих, а які фактично мешкають у квартирі, тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких або відсутні доходи, або вони менші від мінімальної заробітної плати, тим сім’ям, в яких відбулися зміни в складі сім’ї протягом останнього року.
При цьому в прес-службі додали, що Міністерство соціальної політики України не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій, тому істотного зменшення кількості субсидіантів в 2019-2020 роках не передбачається.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас