Кабмін дає 1,5 мільярда місцевим бюджетам на підвищення якості освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дає 1,5 мільярда місцевим бюджетам на підвищення якості освіти

Казна та Політика
199
Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо надання субвенції з державного бюджету у розмірі 1,5 млрд грн місцевим бюджетам на заходи для підвищення якості освіти.
Рішення було ухвалене у середу, 3 квітня. Відповідний проект постанови презентувала міністр освіти Лілія Гриневич.
“Субвенція спрямована на впровадження одного з головних принципів нової української школи — принцип рівності доступу до якісної шкільної освіти для всіх дітей. Йдеться про інвестиції в півтора мільярда гривень. Розподілятися ці гроші будуть в декількох напрямках, зокрема — інтернетизація, комп’ютеризація, шкільні автобуси, в тому числі і автобуси, які будуть облаштовані для дітей з особливими потребами”, – сказала Гриневич.
Вона додала, що в Україні є школи, які взагалі не мають доступу до інтернету, наприклад, на Закарпатті – 12% таких кіл, в Житомирській області — 19% шкіл не дають доступу до інтернету.
“Крім того, у нас у половині шкіл України швидкість інтернет-підключення складає менш як 10 мегабіт на секунду. Це означає, що насправді неможливо працювати з таким інтернетом з будь-яким освітнім контентом”, – сказала Гриневич.
Вона зауважила, що завданням є провести інтернет у школи, де його взагалі немає, та забезпечити швидкість інтернету для решти закладів освіти на рівні не менше 30 мегабіт на секунду, а для опорних закладів і великих шкіл — до 100 мегабіт на секунду, бо саме ця швидкість може дозволити нормально працювати з освітніми ресурсами.
Також виділені кошти спрямують на забезпечення комп’ютерами шкіл з розрахунку мінімум один комп’ютер на 10 учнів. За словами Гриневич, в Україні є 413 шкіл, де взагалі відсутні комп’ютери для використання в освітньому процесі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас