Борги з комуналки зростають щомісяця на 7 млрд грн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги з комуналки зростають щомісяця на 7 млрд грн - експерт

Казна та Політика
2648
Борги населення за комунальні послуги щомісяця зростають на 7 млрд грн.
Таку думку висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО “Національний інтерес України” Ігор Гарбарук.
“Ще минулого літа середня заборгованість була на рівні 32 млрд грн. Після того, як ціну на газ для населення було збільшено урядом на 23,5%, практично щомісяця у нас заборгованість зростає ще приблизно на 7 млрд грн. На кінець минулого року заборгованість склала 55,6 млрд грн за послуги ЖКГ. Крім того, у нас була заборгованість в 33,6 млрд грн за електроенергію. Якщо ми порахуємо всі ці борги разом, ми отримаємо близько 100 млрд грн боргових зобов’язань населення перед теплопостачальниками”, – зазначив Гарбарук.
За його словами, таке зростання боргу в сфері ЖКГ неминуче призведе до колапсу системи. “Будинки будуть відключені від тепла, в них не буде поставлятися ні холодна, ні гаряча вода, ні електрика”, – пояснив експерт.
На його думку, уряд невиправдано збільшив вартість енергоносіїв для населення, а невиправдане нарахування “величезних” коштів за послуги ЖКГ призводить до того, що люди фізично не мають можливості їх оплачувати.
Також він зазначив, що ціна на газ, відповідно, збільшує вартість всіх інших енергоносіїв, а це, в свою чергу, впливає і на ціни продуктів, складовою частиною вартості яких є енергоносії. Відповідно, як зазначив експерт, енергоносії рухають інфляцію.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас