У Нацбанку не знають, яким буде рішення МВФ на фоні виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку не знають, яким буде рішення МВФ на фоні виборів

Казна та Політика
648
У Національному банку не знають чи вплинуть результати виборів в Україні на виплату чергового траншу МВФ.
Про це сказав заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб американському телеканалу CNBC, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.
“У цілому економічні показники України покращуються. Попри активний політичний цикл ніяких потрясінь в економіці не відбулося. Ми впевнені, що зможемо виконати свій мандат із забезпечення цінової і фінансової стабільності незалежно від результатів виборів. Ми не знаємо, яким буде рішення МВФ. Затримки з фінансуванням вже були і в минулі роки, хоча вони і не мали суттєвого впливу на економіку. Але, звичайно, Україна повинна збільшувати темпи реформ. З нашого боку робимо все для виконання умов програми МВФ”, – сказав Сологуб.
Він зазначив, що Україна – досить відкрита економіка, вона значною мірою залежить від ситуації на зовнішніх ринках. Але, наприклад, минулий рік Україна пройшла досить спокійно попри турбулентну ситуацію на багатьох ринках, що розвиваються. Це відбулося, зокрема, завдяки зваженій монетарній та фіскальній політиці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас