Ryanair потрапила до топ-10 найбільших забруднювачів повітря в Європі разом із вугільними ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ryanair потрапила до топ-10 найбільших забруднювачів повітря в Європі разом із вугільними ТЕС

Енергетика
493
Ірландська авіакомпанія Ryanair потрапила до десятки найбільших забруднювачів повітря в Євросоюзі. Крім лоукостера у списку – дев’ять вугільних теплоелектростанцій.
Про це повідомляє The Guardian.
За даними Єврокомісії, на рахунку Ryanair – 9,9 мегатонн викидів парникових газів у 2018 році, і ці показники зростали з року в рік. Щороку авіакомпанія перевозить 130 мільйонів пасажирів.
Професор енергетики і кліматичних змін в Університеті Манчестера Кевін Андерсон погоджується, що Ryanair використовує сучасні літаки, утім це лише ілюструє, що авіаперевезення не встигають задовольняти вимоги Паризької угоди. Єдиним виходом із ситуації він бачить утримання від спонтанних перельотів.
Ryanair потрапила до топ-10 найбільших забруднювачів повітря в Європі разом із вугільними ТЕС
На першому місці у списку – Белхатувська ТЕС, розташована у Польщі. Це найбільша теплова електростанція у Європі, й найбільша у світі електростанція, що працює на бурому вугіллі.
Після Ryanair найбруднішою європейською авіакомпанією виявився лоукостер EasyJet, але він посідає 31 місце. Ще далі йдуть Lufthansa, Norwegian Airways і British Airways.
Загалом на авіацію припадає 3% викидів парникових газів у Європі. Але з нинішніми темпами росту авіаційної індустрії ця частка до 2050 може збільшитися у сім разів.
Водночас викиди від вугільних ТЕС у Європі щороку зменшуються, оскільки європейські країни поступово переходять на екологічніші джерела енергії. Наприклад, на початку року уряд Німеччини ухвалив рішення про відмову від використання вугілля до 2038 року.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас