НКРЕКП оштрафувала ще один облгаз за донарахування в платіжках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП оштрафувала ще один облгаз за донарахування в платіжках

Фондовий ринок
921
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) за результатами проведеної перевірки наклала штраф у розмірі 850 тис. гривень на оператора ГРС “Житомиргаз” за донарахування обсягів споживання в платіжках.
Відповідне рішення ухвалила НКРЕКП під час засідання.
Регулятор наклав штраф за порушення ліцензійних умов в частині приведення обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, що призвело до додаткових нарахувань в платіжках споживачів.
При цьому НКРЕКП зобов’язала компанію провести перерахунок за тими конкретними споживачами, за якими проводилася перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, за всіма споживачами, яким здійснювалися такі донарахування, до 22 квітня 2019 року.
Крім того, згідно з рішенням, регулятор направить звернення до Антимонопольного комітету України для проведення розслідування про зловживання монопольним становищем зазначеною компанією.
Довідка Finance.ua:
  • 29 березня НКРЕКП наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону додаткових нарахувань в платіжках за газ на ПАТ “Запоріжгаз”, ПАТ “Чернівцігаз” та ПАТ “Львівгаз” у розмірі 850 тис. грн.
  • 26 березня, НКРЕКП наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону додаткових нарахувань у платіжках за газ на компанії “Хмельницькгаз”, “Закарпатгаз”, “Івано-Франківськгаз” та “Харківгаз” у 850 тис. грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас