"Укрзалізниця" хоче продовжити євроколію до вокзалу в Мукачеві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" хоче продовжити євроколію до вокзалу в Мукачеві

Казна та Політика
867
АТ “Укрзалізниця” планує побудувати відсутній відрізок колії європейського стандарту 1435 мм протяжністю приблизно 500 м, дотягнувши до залізничного вокзалу в Мукачеві.
Про це розповів начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування “УЗ” Олександр Красноштан, передає “Центр транспортних стратегій”.
“Вже є проект реконструкції колійного розвитку, для того щоб витягнути євроколію до вокзалу і організувати там дуже зручний пасажирський хаб… Більше того, ми бачимо інтерес і з боку приватних європейських операторів працювати з нами і їздити до Мукачева. Вони бачать тут потужний пасажиропотік. І ми повинні це робити, тому що заробляємо на цьому”, – сказав Красноштан.
Він також пояснив, чому проект з продовження шляхів з колією європейського стандарту не був реалізований раніше.
“Логіка “УЗ” проста – ми дуже обережно і виважено підходимо до інвестицій. Ми не хочемо вкладати інвестиції, які потім не окупаються і нікому не потрібні. Таких прикладів в минулому є купа. Для того щоб цього не було, ми спочатку пішли шляхом мінімального вкладення і запустили рух, щоб подивитися, чи є потенціал… Ми поїздили в Будапешт, запускаємо рейс у Кошице, і вже бачимо, що потенціал є”, – зазначив він.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас