Уряд дозволив виробникам тепла платити Нафтогазу не за весь спожитий газ до кінця квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд дозволив виробникам тепла платити Нафтогазу не за весь спожитий газ до кінця квітня

Енергетика
204
Кабінет міністрів України продовжив до 1 травня дію постанови, якою дозволив теплокомуненерго розраховуватись не за весь придбаний у Нафтогазу газ, а лише на 60-78%. У Нафтогазі повідомили про мільйонні збитки від такого рішення.
Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.
Там зазначають, що першочергово цю постанову уряд ухвалив у листопаді 2018 року, коли декілька теплокомуненерго могли зірвати опалювальний сезон через значну заборгованість перед Нафтогазом.
Відтак, для того, аби Нафтогаз не відключив газ постачальникам тепла посеред листопада, Кабмін знизив норму розрахунків з Нафтогазом з 90% до 78% (а для державних теплокомуненерго до 60%). Відтак, таким підприємствам дозволили платити за 60-78% спожитого газу, не боячись відключення газопостачання.
У Нафтогазі заявили, що через рішення продовжити дію цієї постанови протягом квітня компанія недоотримає 787 мільйонів гривень.
«На сьогодні заборгованість тепловиків перед Нафтогазом складає 40,5 млрд грн. Інвестування цієї суми у розвиток видобутку газу дозволило б збільшити обсяги видобутку до рівня, який забезпечив би енергонезалежність України», — повідомляють у Нафтогазі.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас