Електроенергія, вироблена вугільними станціями США, дорожча за сонячну і вітрову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електроенергія, вироблена вугільними станціями США, дорожча за сонячну і вітрову

Енергетика
2155
Три чверті вугільних електростанцій США виробляють дорожчу електроенергію, ніж сонячні і вітрові станції.
Нове дослідження компанії Energy Innovation показує, що перехід на відновлювану енергетику має бути якомога швидшим, пише The Guardian.
Автори роботи використовували публічні фінансові документи і дані Управління енергетичної інформації США (EIA) для розрахунку вартості енергії, що виробляється вугільними електростанціями, і її порівняння з місцевими об’єктами вітрової та сонячної енергії, на відстані до 35 миль. У своїх розрахунках дослідники порівнювали граничні витрати вугільних електростанцій (marginal cost of energy – MCOE) з повною вартістю кіловата нових вітрових і сонячних станцій (LCOE).
Виявилося, що 211 ГВт вугільних потужностей або 74% вугільного парку США, виробляють дорожчу електроенергію, ніж могли б забезпечити нові вітрові або сонячні електростанції.
До 2025 року відсоток таких «нерентабельних» вугільних електростанцій збільшується до 86%. Загальний висновок очевидний, вказують автори: «велика частина вугільного парку США просто стає неекономічною, і аналітики, комунальні служби, інші зацікавлені сторони, регулятори і політики повинні критично поглянути на кожну вугільну електростанцію в своїй юрисдикції».
Тому вугільні електростанції в США закриваються рекордними темпами, а генерація електроенергії з «чистих» джерел подвоїлася з 2008 року. На сьогодні відновлювані джерела енергії становлять близько 17% від виробництва електроенергії в США.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас