Компенсація за ціну електроенергії: Енергоатом розкритикував пропозицію Нацкомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компенсація за ціну електроенергії: Енергоатом розкритикував пропозицію Нацкомісії

Казна та Політика
1659
Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський розкритикував позицію Нацкомісії щодо можливості компенсації різниці між ринковою та регульованою цінами електроенергії для побутових споживачів за рахунок прибутку «Енергоатому».
Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів про готовність Енергоатома до введення нового ринку електроенергії 28 березня під час відвідування будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні відчуження, пише видання expro.com.
Зокрема, Недашковський нагадав, що НКРЕКП до запровадження нового ринку електроенергії відповідно до закону «Про ринок електричної енергії» повинна була усунути перехресне субсидіювання.
«Вони його (перехресне субсидіювання – ред.) не усунули. Тому виник дуже великий дисбаланс між реальною ціною, за якою споживає електроенергію населення, і реальними затратами на її виробництво та доведення до населення. Питання щодо наявності цієї колосальної різниці зараз не знають як вирішити. НКРЕКП проаналізувала чотири варіанти та вказала як варіант джерела – надприбутки Енергоатома, які ще невідомо звідки візьмуться, і сказала: «давайте покладемо на «Енергоатом». Я вважаю, по-перше, це безграмотна, а по-друге, безвідповідальна позиція. Тому що НКРЕКП не виконала своїх обов’язків за законом», – зазначив президент компанії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас