Коболєв упевнений, що Nord Stream-2 не запустять до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв упевнений, що Nord Stream-2 не запустять до 2020 року

Енергетика
645
Північний потік-2 не буде можливості практично використовувати для транспортування газу до 1 січня 2020 року, коли завершується чинний контракт між Нафтогазом і Газпромом щодо постачання газу.
Про це сьогодні у Брюсселі під час круглого столу щодо майбутнього транзиту газу територією України заявив голова правління Групи «Нафтогаз» Андрій Коболєв.
«Зараз всі виявляють цікавість, що трапиться з 1 січня 2020 року. Але зараз є лише одне питання, на яке є визначена відповідь. У жодному разі Північний потік-2 не буде введений в експлуатацію до цієї дати. Зараз, після того, що трапилося у Данії, – це, безумовно, не заборона, але це ще одна велика затримка. Доволі очевидно, що остання дата, на яку розраховував консорціум, не буде досягнута. Що означає, що цей газопровід не матиме можливості транспортувати газ в Європу з 1 січня 2020 року. Не загадуючи на велику перспективу, але стосовно наступної зими ми вже можемо припускати, що відбуватиметься внаслідок цього», – зауважив Коболєв.
У цій ситуації, за його словами, російському Газпрому доведеться або скорочувати обсяги постачання газу в Європу, або домовлятися з Україною про умови транзиту за європейськими правилами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас