Данія просить додаткову екоекспертизу щодо "Північному потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія просить додаткову екоекспертизу щодо "Північному потоку-2"

Енергетика
677
Датське енергетичне агентство попросило компанію Nord Stream 2 включити в екологічну оцінку варіант маршруту в данській виключній економічній зоні, на південь від острова Борнхольм.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.
За словами представника компанії Nord Stream 2 AG, компанія уважно вивчить цей запит від Данії і ухвалить рішення про подальші кроки.
У 2017 році Данія прийняла поправки до закону про континентальний шельф, згідно з яким Міністерство закордонних справ Данії може відхилити заявку на будівництво трубопроводу в територіальних водах країни. У 2018 році Nord Stream 2 AG направила Данії варіант альтернативного маршруту “Північного потоку – 2”, який проходить у виключній економічній зоні Данії – на північний захід, а не на південь від острова Борнхольм. У цьому випадку будівництво газопроводу регулюється Конвенцією ООН щодо морського права, таким чином, Міністерство закордонних справ Данії вже не зможе заблокувати проект.
При цьому кращим для Nord Stream 2 AG залишається первісний варіант маршруту, і в компанії розраховують, що датська влада схвалить саме його.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас