Запуск китайської приватної ракети завершився невдачею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск китайської приватної ракети завершився невдачею

Технології&Авто
2088
Китайська приватна авіакосмічна фірма OneSpace не змогла вивести на орбіту супутник і втратила свою твердопаливну ракету OS-M1 вчора, в середу 27 березня. Запуск чотириступінчастої ракети OS-M1, також відомої як Chongqing-Liangjiang Star, відбувся о 9:39 GMT з майданчика космодрому Цзюцюань, розташованого в північно-західній частині Китаю.
Любительське відео з місця запуску свідчить про втрату контролю над ракетою незабаром після відділення першого ступеня, приблизно через одну хвилину після старту. Компанія OneSpace в даний час продовжує розслідування причин інциденту. 19-метрова 20-тонна ракета-носій OS-M1, яка здатна вивести корисне навантаження масою 205 кілограмів на 300-кілометрову низьку навколоземну орбіту, несла на борту супутник Lingque-1B, призначений для підтвердження працездатності технології, розробленої компанією ZeroG Labs, виробником мікро- і наноспутників і їхніх компонентів із штаб-квартирою в Пекіні.

Lingque-1B являв собою шестимодульний «кубсат», і метою його запуску була перевірка працездатності технологій, що розробляються компанією ZeroG Lab для планованої групи з 132 супутників під назвою Lingque, що дозволяють забезпечити покриття з просторовою роздільною здатністю менше 4 метрів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас