Климпуш-Цинцадзе спрогнозувала, коли Україна зможе отримати “промисловий безвіз” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Климпуш-Цинцадзе спрогнозувала, коли Україна зможе отримати “промисловий безвіз”

Казна та Політика
600
“Промисловий безвіз” з Євросоюзом, тобто підписання Угоди про відповідність і прийнятність промислової продукції (АСАА), можливий у 2020 році.
Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.
“Сподіваюся, що зареєстрований позавчора євроінтеграційний законопроект про ринковий нагляд народні депутати ухвалять у квітні одразу після законопроекту про середню освіту. Відповідно після цього ЄС має ухвалити рішення про оціночну місію, що зробить можливим уже в 2020 році вийти на підписання Угоди АСАА”, — сказала віце-прем’єр-міністр.
Водночас вона висловила жаль, що три тижні тому Верховна Рада провалила голосування законопроекту щодо адаптації національного законодавства в частині технічних регламентів та оцінки відповідності законодавству Європейського Союзу.
Віце-прем’єр також зазначила, що Україна вже досягла технічної сумісності з ЄС у трьох пріоритетних промислових секторах економіки.
В уряді зазначають, що визнання еквівалентності української системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській значно спростить експорт промислової продукції до ЄС, зокрема, виробники зможуть отримувати необхідні сертифікати в Україні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас