До Держбюджету повернуто майже 2 млн грн від внесків до виборчих фондів кандидатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Держбюджету повернуто майже 2 млн грн від внесків до виборчих фондів кандидатів

Казна та Політика
133
Станом на 28 березня до Державного бюджету України повернуто 1,7 мільйона гривень – це ті внески, які надали для виборчих фондів кандидатів у президенти спонсори з податковим боргом.
Про це повідомила член Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.
“Ми викликали до НАЗК розпорядників виборчих фондів, а ті, які не приходили або приходили і відмовлялися в отриманні відповідної інформації, ми їх чекали в стінах ЦВК, куди вони приходили здавати відповідні звіти. Майже всі розпорядники виборчих фондів отримали листи-повідомлення про наявність податкового боргу. І сьогодні існує процедура повернення коштів до Державного бюджету. На сьогодні до Держбюджету повернуто 1737000 грн”, – повідомила Корчак.
Вона також додала, що з ініціативи самих розпорядників, які виявили такі порушення, до Держбюджету було повернуто всього 33 тис. грн (з вищевказаної суми – ред.).
Як пояснила Наталія Корчак, повернення вкладів від осіб з податковим боргом, до Державного бюджету може здійснюватися як після звернення Національного агентства з відповідним листом до розпорядника виборчого фонду, так і коли сам розпорядник виявить це порушення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас