Перевозити домашніх улюбленців в ЄС стане простіше - Держспоживслужба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевозити домашніх улюбленців в ЄС стане простіше - Держспоживслужба

Казна та Політика
303
В Україні може запрацювати Реєстр домашніх і диких тварин. Відповідний законопроект зареєстрований на сайті Верховної Ради України. Запуск Реєстру вирішить низку проблем галузі тваринництва.
Про це розповіли в Держспоживслужбі.
На думку контролерів, належний облік тварин поліпшить епізоотичну ситуацію в країні. За наявності реєстру контролювати переміщення тварин і здійснювати ветеринарно-санітарні заходи з ними буде простіше.
Якщо реєстр буде створений – боротися із спільними для людини і тварин захворюваннями буде легше, кажуть контролери. Йдеться про таку смертельну хворобу, як сказ.
Крім того, наявність реєстру спростить пошук власників втрачених, загублених і кинутих собак і кішок, завдяки наявності унікального ідентифікаційного номера у тварини, пояснюють в службі.
Крім того, буде вирішена проблема безпритульних тварин.
Єдина база даних домашніх і диких тварин спростить процедуру перевезення домашніх улюбленців у країни Європейського союзу, пояснюють в Держспоживслужбі.
“Вимогами Європейського союзу передбачена обов’язкова ідентифікація тварин стандартизованими електронними чіпами”, – кажуть контролери.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас